Spring til indhold

Svømmehold

Søheste “Babysvømning” (0-4 år)

Opstart til svømning igennem samvær og nærhed, så undervisningen bliver en rigtig hyggelig familiestund. Der vil blive undervist i  flydeøvelser, selvredning med henblik på at kunne redde sig selv, lege med indlæring af øvelser med rigtig svømmestilling og rigtige svømmebevægelser, der skaber fremdrift. Vi gør opmærksom på, at tiderne til og med kl. ca. 16:00 er forbe­holdt babyer under ca. 1 år.

Guldfisk “Småbørn med forældre” (3-6 år)

Opstart til svømning via leg med rigtige svømmebevægelser, vende sig fra mave til ryg og omvendt. Børnene skal kunne orientere sig i og under vandet og få fornemmelse for de mekaniske principper. Børnene lærer derved at dykke til bunden på det lave vand samt bevæge sig rundt på det lave vand (uden nogen form for hjælpemidler) og springe fra kanten. Vi arbejder målrettet efter, at børnene kan flyde på ryggen samt svømme fra kant til kant, inden de rykker videre til næste hold uden forældre.

Blæksprutter “Børn, begyndere”

Skal kunne klare sig alene på det lave vand uden ledsager og uden hjælpemidler. Vi øver de forskellige svømmearter (crawl, rygcrawl samt opstart på butterfly bentag )Der undervises i de grundlæggende færdigheder i form af svømmeøvelser og leg. Børnene lærer at orientere sig i og under vand og at dykke til bunden på det lave vand, slå kolbøtter og springe fra kanten.

Begynderbørn i Maglegårdsbadet skal være min. 7 år eller 125 cm høje.

Søløver “Børn, lidt øvede”

Børnene skal være fortrolige med vand, have kendskab til crawl og skal kunne klare sig i vandet uden hjælpemidler. Børnene opnår grundlæggende færdigheder i rygcrawl, crawl, brystsvømning samt butterflybevægelser.

Delfiner “Børn, øvede”

Børnene lærer at slå kolbøtter, får grundlæggende færdigheder i rygcrawl, crawl samt butterflybevægelser. Specifik tekniktræning af alle svømmearter inkl. vendinger, dykning, livredning og spring.

Haj “Meget øvede”

Der trænes gode tekniske færdigheder i de 4 stilarter samt starter og vendinger, udspring og livredning.
Der vil også være plads til leg og muligheden for at deltage i fælles aktiviteter sammen med svømmevennerne.

Mini Spækhugger

Svømmerne opnår på dette hold at teknikken udvikles i alle stilarterne med fokus på bryst og butterfly. Konditionstræning, sprint, udspring og livredning.

 

Spækhugger “Unge & livredning”

Du vil ikke bare udfordres i de forskellige svømmestile, men også lære elementer fra nordisk livredning (konkurrencelivredning), og lære at komme andre til undsætning i vandet. Vi arbejder med livredning, dykning m. abc-udstyr og forbedre svømmeteknik med nye elementer som fx polocrawl. Et mål med dette hold kan være at aflægge en livredderprøve hvis du er 17 år.

Handicap svømning – Børn

Handicap svømning med ledsager.

Holdet svømmer i varmtvandsbassin og er forbeholdt børn op til ca. 8 år.

Handicap svømning Unge

Handicap svømning med ledsager.

Holdet svømmer i varmtvandsbassin og er forbeholdt børn fra 8 år og op.

Voksensvømning/Helse

En kombination af vandgymnastik og svømning. Deltagerne får gennemarbejdet kroppen på en god måde, ved brug af vandets egenskaber og via øvelser der fører til en øget kropsbevidsthed. Ovenstående opnås ved at arbejde med opvarmning, pulsarbejde, styrketræning, udholdenhed og afspænding. Der vil ligeledes blive anvendt forskellige redskaber for at variere undervisningen samt for at deltagerne kan stifte bekendtskab med de mange muligheder, der har indflydelse på træning af hele kroppen i vandet. Der vil endvidere blive arbejdet med fremdriften i svømningen samt teknikøvelser i de forskellige svømme discipliner.

*Dette hold er for alle aldre og ligeledes for begge køn under kyndig instruktion.